Vyberte si tu správnou helmu na motorku

Vánoce se docela rychle zase blíží a vybírání vánočního dárku zabere mnohým opět notnou porci času. Pokud se nechcete namáhat a ztrácet čas, můžete volit třeba helmu na motocykl. Jestliže obdarovaný miluje jízdu na motocklech, tak není co řešit!
Výběr helmy na motorku ovšem není zrovna nejjednodušší, jelikož opravdu kvalitní helmy by měly disponovat mnoha různými vlastnostmi. Podívejme se tedy na to, co by měla kvalitní helma na motorku mít. Než ale přejdemek samotným vlastnostem přilby, je třeba se pozastavit nad prvním důležitým ukazatelem, kterým je určitě cena.

U kvalitních helem se dá určitě konstatovat, že levné rozhodně nebudou! Cena helem se také odvíjí od toho, jak jsou tyto helmy velké a z jakého materiálu jsou vyrobeny. Pokud člověk potřebuje pouze obyčejnou helmu na malý motocykl, tak může volit pouze jednoduchou přilbu, která zakrývá pouze povrch hlavy. Takováto helma se cenově může vlézt i pod 1 000 korun. Stabilní a pevné bezpečnostní helmy na silné stroje vyjdou mnohem dráž a jejich cena je často i jednou taková jako u helem na menší motocykl.
Hodně důležitý je u každé přilby především materiál. Je to právě on, který určuje do jaké míry je helma bezpečná či nikoli. Hodně bezpečné jsou třeba helmy z materiálu ABS. Výhodou je také, že moto helma z ABS je celkem lehká z hlediska hmotnosti. Určitě je také třeba pohlížet na to, jestli má helma dostatek efektivního odvětrávání. To by mělo být nastavitelné. Ideální je mít na hlemě hned několik funkčních průduchů.

Kvalitní přilba tyto možnosti zcela jistě nabídne. Zejména v letních dnech toto zcela jstě každý motocyklista ocení. Helma může mimo jiné také velmi dobře vypadat. Není problém na ni pořídit různé další moto a autodoplňky. Helma se tak může stát ještě více extravagantní a zajímavou.

Sdílet článek