Tip na výlet autem

Přichází jaro a s ním i větší chuť na různé výlety autem. Patříte-li k těm, kteří rádi poznávají dosud nenavštívená místa, ale zároveň se neřadí k vášnivým turistům, možná se vám bude hodit náš tip na jednodenní výlet do Plzně.

Něco o Plzni

Plzeň coby čtvrté největší město naší republiky nabídne nepřeberné množství zážitků těm, kteří preferují ve dnech volna mít možnost poznávat památky, navštěvovat různé expozice či zavítat na divadelní představení.
Coby motoristu vás možná nepotěší, že přijdete o ochutnávku zdejšího světoznámého moku, prohlídku Pivovarského muzea si však rozhodně nenechte ujít.
Nejen pivo je ale tím, co by vás mohlo v Plzni zaujmout. Toto město se snaží každoročně svými hudebními, divadelními a filmovými projekty přitáhnout pozornost svých obyvatel i návštěvníků. Vybírat lze podle libosti i mezi výstavami, historickými expozicemi, různými veletrhy, či navštívit třeba pivní festival.

Po stopách historie

Pokud vás zajímá historie, jistě oceníte pohled na Pivovarskou bránu při cestě na expozici piva. Také renesanční radnice patří k nejhezčím stavbám svého druhu v ČR a obdivovatelé novorenesance jistě se zalíbením spočinou pohledem na budově Západočeského muzea. K dalším významným pamětihodnostem bezpochyby náleží i gotická katedrála sv. Bartoloměje, která dominuje historickému jádru. Atraktivní je jak její architektura a proslulý hlavní oltář, tak i pohled z její přes 102 m vysoké věže do širého okolí. Mnoho dalších významných památek najdete v Plzni i jejím okolí.

Za zábavou

Choutky na kulturu uspokojí představení v Divadle Josefa Kajetána Tyla, které je zároveň i nádhernou novorenesanční stavbou se secesními prvky.V novém interaktivním Muzeu loutek budou překvapené nejen děti a zejména kvůli nim nesmíte zapomenout ani na návštěvu ZOO s DinoParkem. Větší potomky a zvědavé tatínky naláká interaktivní výstava v muzeu Techmania, která nabízí výlet do světa chemických a fyzikálních pokusů, a nejen tam.

Sdílet článek