Jaké oblečení nesmí chybět žádnému motorkáři?

Každý pořádný motorkář potřebuje správné motorkářské vybavení a oblečení. Nejen proto, že moto oblečení a vybavení dodává celkovému efektu na motorce ten správný šmrnc, ale plní především ochranou funkci. Jistě je důležitá i image, ale bezpečnost by měla být na prvním místě. Koneckonců  v motorkářském oblečení budete vypadat právě jako opravdoví motorkáři.

Co je třeba pořídit jako první?

Jako první vybavení ke své motorce potřebujete jednoznačně helmu. Bez helmy byste v žádném případě neměli na cestu vůbec vyjíždět. Je to nejen zakázané a dostali byste tučnou pokutu, ale především chrání vaši hlavu. Výběr helem je opravu pestrý, existuje několik výrobců kvalitních helem, ale také těch méně kvalitních. Helma by především měla splňovat bezpečnostní prvky a projít homologací. To by vás mělo zajímat v první řadě. Pak už je jen na vás, jaký tyl helmy upřednostníte. Helmy se totiž nabízí v různých designem a stylech. Pro motorkáře, kteří vlastní motorky typu chooper apod., jsou nejvhodnější chopper, jet a police helmy. Pro ty, co jezdí na cestovních motorkách jsou vhodné klasické přilby integrální nebo vyklápěcí helmy. Příznivci motokrosu si jistě vyberou motocrossovou helmu. K dostání jsou také dámské a dětské helmy. Pokud budete mít helmu bez plexiskla, určitě se neobejdete bez brýlí.

Mezi vaši další výbavu by měly patřit rukavice, kombinéza nebo motorkářské kalhoty a bunda. Důležité jsou také boty. Jestliže se chcete chránit co nejvíce, pořiďte si páteřák, ledvinový pás, chránič krku, chrániče kolen nebo boků. To vše přispěje k vaší bezpečnosti.

Co se týče oblečení na motorku, můžete se obléci doslova od hlavy až k patě. Koupit si můžete funkční spodní prádlo, trička, kalhoty kožené, z bůvolí kůže nebo třeba džíny. Stejně tak jsou  krásné a stylové bundy na motorku. Upřednostnit můžete také kombinézu, a to buď vcelku nebo s možností odepnutí na kalhoty a bundu. Pro motorkáře se vyrábějí také šátky a nejrůznější doplňky.

Sdílet článek