Novinky pro motoristy

Chcete být neustále v obraze, ale nechce se vám číst úplné znění nových zákonů nebo vyhlášek? Na webu www.lepsiruceni.cz můžete najít příručky, které obsahují nejdůležitější pasáže ze zákonů a vyhlášek. Novinky o povinném ručení pro motoristy najdete na webu www.oruceni.cz. Tyto dva weby budou vašimi spolehlivými průvodci ve světě novinek pro motoristy. Přinášíme vám ochutnávku některých novinek z těchto webů.

Ekologická daň

Co je to ekologická daň? Ekologická daň je finanční daň od státu, kterou jste povinni zaplatit v případě koupě starého automobilu. Ekologická daň slouží ke snižování počtu starých aut. Výrazné omlazení aut na silnicích tak prospívá k vyšší bezpečnosti i ke zdravějšímu ovzduší. Při nákupu auta vyrobeného v roce 1992 zaplatíte 10 000 Kč za ekologickou daň. Daň tak může být i 2 x vyšší než je skutečná hodnota automobilu. Ekologická daň proto výrazně znevýhodňuje nákup starých automobilů.

Přepis vozidla na nového majitele

Za každý přepis vozidla na nového majitele musíte zaplatit danému úřadu. Určitě vás zajímá, jaká je aktuální sazba pro přepis vozidla. Správní poplatek pro přepis silničního motorového vozidla činí 800 Kč. Za přípojná vozidla do 750 kg zaplatíte 500 Kč. Nenechte si uniknout novinky pro motoristy a vždy sledujte vybrané weby. Při zanedbání některých povinností vás totiž čekají nemalé pokuty.

Sdílet článek