Jak skladovat zimní pneumatiky?

Od 1. dubna začnete přezouvat na letní pneumatiky, a pak budete řešit otázku, jak zimní pneumatiky skladovat. Důležité je, aby zimní pneumatiky byly skladovány tak, aby vydržely v co nejlepším stavu do další zimní sezóny. Dnes se na skladování zimních pneu podíváme.

Nechcete-li mít se skladováním zimních pneumatik příliš práce, přenechte tento problém na prodejci či pneuservisu. V současné době nabízí spousta kvalitních pneuservisů možnost uskladnění pneumatik. V pneuservisech máte jistotu, že jsou vaše zimní pneumatiky uchovávány tím nejlepším způsobem. Prodloužíte tak jejich životnost a současně nedojde k deformacím vlivem špatného uskladnění. Než vám pak v pneuservisu zimní pneumatiky opět namontují, tak je překontrolují a odstraní případné problémy.

Pokud si koupíte na novou sezónu auto například v AAA Auto, pak k tomu nejspíše nedostanete zimní pneumatiky. Musíte si je dokoupit. A nové zimní pneumatiky byste měli dobře skladovat.

Jak skladovat pneumatiky doma?

Jestliže je pro vás ale ideální spíše skladování pneumatik doma, pak byste se měli řídit radami výrobců. Například výrobce Continental doporučuje následující postup.

Nejprve si pneumatiky popište křídou. Na každé pneumatice by měl být označen směr otáčení a také to, kde byly pneumatiky namontovány, například LP značí levé přední kolo. Následně pneumatik očistěte, čímž je zbavíte kamínků a dalších nečistot. Nepoužívejte však přípravky obsahující olej, jinak by došlo k poškození pryže.

Poslední otázkou zůstává, kde a jak pneumatiky skladovat. Zimní pneumatiky by měly být uložené na suchém, chladném a tmavém místě. Nesmí se zde vyskytovat olej, benzin a jiné chemikálie, jinak by byly pláště vystaveny vysokému riziku poškození.

Zimní pneumatiky s ráfky je ideální pověsit, nebo naskládat na sebe. Pneumatiky bez ráfků postavte na dezén a pravidelně je otáčejte.

Pokud se chystáte koupit nové zimní pneumatiky, a tak ty staré už nebudete skladovat, měli bychom vás upozornit, že je nejlepší sledovat testy těchto pneumatik. Vyberete si pak ty nejlepší. Nedoporučuje se autobazar či jiné bazary nabízející ojeté pneumatiky. Raději si kupte nové.

Sdílet článek