5 věcí, které jste o Škodě Octavii netušili

Nová Škoda Octavia, jejíž uvedení na trh se předpokládá již letos v únoru, přináší celou řadu nových vychytávek. Škoda Octavia je nejen designově hezčí, ale také technicky vyspělejší. Vedení Škoda Auto předpokládá, že se tento model stane její největší chloubou. V dnešním článku se podíváme na pět věcí, kterými vás nejspíše Škoda Octavia překvapí.

1) Zkušební jízda

Vůz si můžete u prodejců objednávat již od 8. ledna. Ale kdo by si kupoval auto, aniž by se v něm projel, nebo ho dokonce viděl? Ve Škoda Parku v Harrachově jste mohli nový model zhlédnout naživo již 19. ledna. A za volant na zkušební jízdu můžete usednout již v únoru, protože auta budou už dostupná u prodejců. Ze zkušební jízdy budete nadmíru nadšeni.

2) LED diody

Na trhu je k dostání spousta levnějších vozidel, než je Škoda Octavia, a mají ve standardní výbavě diody pro denní svícení. Ale mladoboleslavská automobilka vám nabízí přední LED svítilny za příplatek 39 000 Kč a zadní LED svítilny se nachází pouze u nejdražší varianty Elegance.

3) Škoda Octavia s plným vybavením za 1 034 400 Kč

Asi vás cena lehce přesahující jeden milion zaráží. Na tuzemských silnicích těchto vozidel sice moc jezdit nebude, protože čeští řidiči preferují spíše základní vybavení. Ale automobilka Škoda Auto tento model nabízí v plné palbě za 1 034 400 Kč. Když si uvědomíte, že by vám v garáži stál dvoulitrový turbodiesel, který bude mít úplně všechno, na co si jen vzpomenete – od elektronických vychytávek až po tažné zařízení, pak ta cena není vůbec přemrštěná.

4) Navigace nelze ukrást

Ne jednou se stalo, že majitel vozidla Škoda Octavia přišel ráno k autu, které bylo zloději ochuzeno o navigaci. Nová Škoda Octavia má zabudovanou navigaci Columbus v hodnotě 40 500 Kč, která prý už nejde ukradnout, s trochou nadsázky. Samozřejmě, šikovní zloději si s tím poradí, ale navigace jim pak bude k ničemu. Displej je totiž pouze zobrazovací jednotkou a mozek celé navigace je umístěn ve schránce před spolujezdcem. Navíc navigace je provázána s výrobním číslem vozidla, a tak ji lze vystopovat pomocí speciální online aplikace. Bezpečnost na silnicích a u vozidel je na prvním místě a Škoda Auto si to uvědomuje.

5) Škrabka na auto

Nová Škoda Octavia se může pyšnit škrabkou na auto ve víčku palivové nádrže. Další chytrou vychytávkou je Phone box, který zesiluje signál pro mobilní telefon a úplnou novinkou je u tohoto modelu také jízdní režim Driving Mode Selection, který nabízí bezklíčkové odemykání a startování.

Sdílet článek