Co si pohlídat během výkupu vozidla

Výkup vozidel

Prodej auta je vždy záležitost, kdy se snažíme za svého plechového krasavce získat maximální možnou částku v co nejkratším čase. Zde si ale musíme dát pozor na to, jak postupujeme. 

Jako první je nutné uvést pravdivé informace

Výkup vozidel se většinou realizuje ihned na místě, kdy se s technikem a zástupci společnosti sejdete přímo u vás, nebo na půdě výkupu. Někdy se ale stává, že si lidé přejí nejprve zjistit odhadní cenu, kterou za své auto dostanou. V tomto případě výkup auta bude probíhat nejprve online. Uvedete základní informace o vašem vozu, a následně čekáte na to, až se vám zpět ozve firma s nabízenou cenou. Zde je dobré uvést závady, které auto má. 

Skutečně tak získáte cenu, kterou vám firma následně vyplatí. Pokud byste se rozhodli zamlčet některé technické závady na vozidle, následná cena při osobním setkání by se snížila, což nevede k dobrému naladění ani jedné ze smluvních stran. Uvádějte proto vždy jen pravdivé informace. 

Počítejte s tím, že budete mít finance ihned na účtu

Kvalitní výkup vozidel vás následně osloví s konkrétní nabídkou. při osobní schůzce se budete zaměřovat na kontrolu technického stavu vozidla. Technik se bude přesvědčovat, zda uvedené informace odpovídají realitě. Zároveň se vaše auto bude vyhledávat pomocí autotraceru a bude se zjišťovat, zda vámi uvedené informace souhlasí s tím, co je v systému. Následně se již přechází k samotnému prodeji. 

Kvalitní výkup aut vám musí zajistit výplatu vašich peněz na ruku ihned při podpisu smlouvy. Jestliže volíte výplatu financí na účet, je potřeba, aby byly peníze odeslány ihned. Vy tak své finance můžete použít pro nákup dalšího vozidla, nebo třeba pro další projekty, které vás v nejbližší době čekají. Vždy si zjistěte, zda výkup bude finance odesílat ihned. 

Výkup vozidel je možnost, jak mít peníze za své auto ihned na účtu nebo na ruce.

Sdílet článek