Výkup vozů, aneb jak rychle prodat auto

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Na trhu s vozidly se objevuje stále více vozidel, které se předhání svým vybavením a také funkcemi. Ale vám v garáži stojí starší vozidlo? Pak ho dejte do výkupu, získejte nějaké peníze, připlaťte si a kupte si nové auto, po kterém již dlouho toužíte. Už nemusíte sledovat s touhou reklamy na vozidla, protože i vám může v garáži stát zbrusu nová kára. V dnešním článku se podíváme, jak rychle získat peníze za své staré auto.

Dnes nabízí výkup vozů spousta společností, a tak si stačí vybrat tu správnou. Na internetu je spousta stránek věnujících se recenzí na autobazary a také na společnosti, které nabízí výkup vozů. Vybrat si tedy můžete podle oblíbenosti. Ale jak vůbec takový výkup probíhá?

Jedná se o nejrychlejší způsob, jak se zbavit svého starého auta a získat za něho nějaké peníze. Jakmile přijedete do společnosti, obslouží vás specialista, který vás nejprve seznámí s tím, jak celý proces probíhá. Můžete se ho zeptat na případné dotazy, protože rád vám odpoví.

Nejprve proběhne kontrola dokladů ve velkém technickém průkazu, následně se specialista podívá, zda nebyl vůz havarován a také si zjistí majitele vozidla. Jestliže nejste majitel vozidla, které dáváte do výkupu, pak budete nejspíš potřebovat notářsky ověřenou písemnou plnou moc, která bude podepsána i majitelem vozidla, který je uveden v technickém průkaze.

Testovací jízda prozradí vše

Odborník pak usedne za volant vašeho vozidla a projede se v něm. Během testovací jízdy zjistí, zda jsou v pořádku tlumiče, jízdní vlastnosti vozidla a také zkontroluje, zda vozidlo má veškerou standardní výbavu, jakou má automobil mít. Testovací jízda trvá 10 – 15 minut, záleží na konkrétní společnosti.

Po testovací jízdě bude zkontrolován stav najetých kilometrů a také původ vašeho vozidla. Tímto chtějí společnosti předejít, aby nevykupovali kradená vozidla.

Servisní prohlídka a stanovení ceny

V neposlední řadě podstoupí váš automobil servisní prohlídku, kdy zkontroluje automechanik technický stav vozidla. Zkontroluje nejen motor, ale také pneumatiky, kola, geometrii a další důležité prvky vozidla, které ovlivňují jízdní vlastnosti.

Nakonec společnost stanoví na základě vyhodnocení cenu, kterou vám vyplatí. Peníze vám vyplatí v hotovosti, a pak s penězi můžete dělat, cokoliv jen budete chtít. A potom si můžete v AAA Auto koupit další ojetý vůz.

Sdílet článek