Velký sortiment kol a pneumatik

V naší nabídce naleznete velmi bohatý sortiment kol a pneumatik. Letní i zimní pneu máme všech možných rozměrů a značek. Mimo nových pneumatik, najdete v našem e-shopu také bazar s koly a pneumatikami. V bazaru najdete aktuální nabídku použitých pneumatik a kol.

Nabízíme také pneumatiky dodávkové C a to letní, zimní i celoroční. Naleznete u nás i pneumatiky na SUF Off-road. Skladem máme off-road 4×4 letní, zimní i celoroční pneumatiky téměř všech výrobců. Ale také moto pneu a pneumatiky na čtyřkolky.

Zakoupíte-li si u nás disky a pneu, máte možnost, nechat si je zkompletovat. Při kompletaci obujeme, vyvážíme, připravíme k nazutí na auto. Cena je 50,- Kč za 1 kolo. Životnost pneu nezáleží jen na kvalitě výrobce, ale také na řidiči vozidla. Budete-li provádět údržbu kol, je velmi pravděpodobné, že životnost Vašich pneumatik se mnohonásobně zvýší. Údržba pneumatik zahrnuje, alespoň 2x měsíčně provést kontrolu tlaku v pneumatikách. Špatné nahuštění může způsobit nadměrné opotřebení, přehřátí pneumatik, nadměrnou spotřebu pohonných látek, nebo dokonce mohou pneumatiky bouchnout. Další kontrola je, zda není opotřebený běhoun na pneumatikách. Běhoun je část pláště pneumatiky, který se dotýká vozovky. Na běhounu je vytvořen vzorek pro správnou funkci pneumatiky. Důležitá funkce běhounu je dostatečná přilnavost k vozovce. Je-li už běhoun opotřebený, je nutné pneumatiky vyměnit.

Další důležitý bod, je vyvážení pneumatik. Nevyvážené pneumatiky způsobují vibrace a dochází k nerovnoměrnému opotřebení zavěšení kol vozidla. Důležitou úlohu v životnosti pneumatik má geometrie vozidla. Špatně seřízená geometrie vozidla může způsobit nerovnoměrné sjíždění pneumatik. A také nechat si provést rotaci pneumatik. Při výměně pneumatik, vyměňte i ventil pneumatiky za nový a použijte čepičku. Zajistí to těsnost pneumatiky.

 

 

Sdílet článek