Pořiďte si do svého autoservisu plničku klimatizací

Po létě dostalo mnoho klimatizací vozidel zabrat. Byly v plném proudu a jelikož se teplé dny pro nějaký čas odmlčí a následuje zima, je ideální čas pro servis klimatizace a její případné doplnění. Jestliže vlastníte autoservis, měli byste se na motoristy připravit a zakoupit plničku klimatizací. Sezona servisu a plnění klimatizací je jednak na podzim, ale také na jaře, takže byste si měli toto doplňkové vybavení pořídit, abyste mohli svým klientům poskytnout všechny potřebné služby.

Autoservis pro svůj chod samozřejmě potřebuje mnoho vybavení a plnička klimatizací k nim rozhodné patří. Klimatizace v automobilech totiž není v žádném případě bezporuchová či bezúdržbová a je potřeba čas od čas vyhledat servis. Dokonce nemusí mít nikterak zjevné vady, ale k úniku chladícího média dochází tak či onak. V těchto fázích pak už nemá klimatizace takovou účinnost a řešení k původnímu stavu nabízí doplnění. Plničky umí zkontrolovat množství chladiva i tlaku v potrubí a provést i doplnění klimatizace. Takže můžete očekávat, že vás motoristé navštíví právě s tímto problémem. Nejspíš nejsou totiž natolik zruční, že by si vlastními silami dokázali klimatizaci naplnit či provést potřebný servis.

Plnička klimatizace není rozhodně úplně nejlevnější záležitostí, je však investicí a vyžaduje pečlivý výběr. Při nákupu plničky klimatizace byste měli preferovat kvalitu, technické parametry, spolehlivého dodavatele včetně záručního a pozáručního servisu. Doporučit můžeme plničky klimatizací od společnosti GolemTech, které vynikají svou kvalitou. Nabízí dvě varianty. První z nich je poloautomatická plnička klimatizace GolemTech X20 a druhá již plně automatická plnička klimatizace GolemTech X40, která nabízí komfortnější řešení. Umožňuje odsátí chladiva R134a, jeho rekuperaci, vyčištění, vakuování systému, test těsnosti, plnění plynem, odsátí a vstřik oleje, test provozních tlaků a veškeré tyto funkce provádí automaticky, aniž by byl nutný váš zásah. Poraďte se případně ohledně výběru dané plničky klimatizace přímo s prodejcem, který vám pomůže vybrat vhodné provedení právě pro váš autoservis.

Sdílet článek