Po řidičích z povolání je poptávka. Schází hlavně kamioňáci

autoškola

Hledáte práci a rozumíte si s volantem? V tom případě vás bude zajímat fakt, že čeští dopravci zoufale hledají řidiče kamionů. Je jich nedostatek a aktuálně jsou volné tisíce pracovních míst. Průměrný plat „tiráka“ se pohybuje kolem 30 tisíc korun a včetně příplatků může atakovat až 45 tisíc za měsíc.

Pokud vás láká představa, že usednete za volant silničního mastodonta a začnete brázdit evropské dálnice, směle do toho. Prvním krokem je ovšem získání příslušného řidičského oprávnění, například formou rekvalifikace, která se týká výuky a výcviku pro skupiny C (nákladní automobil), D (autobus) a profesního průkazu řidiče. V rámci rekvalifikace lze mimo jiné získat také oprávnění učitele autoškoly.

Kamionová doprava samozřejmě není pro každého. Preferujete-li spíše práci v okolí vašeho bydliště, informujte se o nabídce pracovních míst v nákladní a autobusové dopravě. I ta je v posledních letech na vzestupu a dopravci shání schopné řidiče. Potřebné znalosti, zkušenosti a oprávnění získáte v rekvalifikačních kurzech.

 autoškola king

Další možností je rekvalifikační kurz na profesionálního lektora autoškoly. Také těch je nedostatek a autoškoly o ně svádí litý boj. Zájemců o řidičský průkaz je více, než jsou autoškoly schopné pokrýt. Chopte se své šance a poohlédněte se po slušně placené práci se světlou budoucností.

Ať už si nakonec vyberete rekvalifikační kurz pro řidiče kamionů, autobusu nebo lektora v autoškole, prvním krokem je výběr instituce, která kurzy pořádá. Za zmínku stojí například známá pražská autoškola KING, která spolupracuje s Úřadem práce ČR a Ministerstvem práce a sociálních věcí.

Autoškola v Praze garantuje vysoce kvalitní výuku a stabilní ceny kurzů. Další informace najdete na www.autoskolaking.cz.

 

Sdílet článek