Chcete velké SUV? Počkejte si na Kodiaqa!

Auto-Poly

Chystáte se na obměnu vozového parku a máte spadeno na segment SUV? V tom případě na pořízení nového auta nespěchejte. Někdy se vyplatí pár měsíců počkat – třeba právě nyní, protože na konci tohoto roku budou autorizovaní prodejci vozů Škoda přijímat objednávky na zbrusu nové SUV Kodiaq. Určitě jste o něm slyšeli, ale možná jste mu nevěnovali patřičnou pozornost. Což je škoda, protože „medvěd“ bude budit pořádný rozruch!

Informace jsme získali od autorizovaného prodejce Auto-Poly, s.r.o.

Pro Škodovku je Škoda Kodiaq doslova revoluční záležitost. Doposud se segmentu velkých SUV vyhýbala a vstupuje do něj až nyní. Nutno podotknout, že s plnou parádou. O Kodiaqu se píše jen v dobrém a spekuluje se, jak by uspěl na americkém trhu, kde je po vozech kategorie SUV enormní zájem.

Finální podobě vozidla zatím nebyla odtajněna. Prohání se pod maskou 14 tisíc fazet, které efektivně zakrývají přesné rysy. Přesto je zřejmé, že design nebude příliš odlišný od Studie S, která u veřejnosti vzbudila velmi pozitivní reakce.

SUV

Škoda Kodiaq bude velké auto. Jako první nabídne 7 míst pro posádku. Dále pak obrovský kufr (v základu o 60 litrů větší než u Superbu) a spoustu vnitřního prostoru. Majitelé přívěsů si mohou výskat, protože medvěd utáhne přívěs až do hmotnosti 2,5 tuny.

V současné době se hovoří o čtyřech motorech. V základní verzi bude benzinový čtyřválec 1,4 TSI (110 kW) a na opačné straně barikády dvoulitrový diesel (140 kW). Pravděpodobně se však nakonec objeví i další motory.

Nové SUV Kodiaq si bude libovat i mimo zpevněné cesty. Díky pohonu 4×4, adaptivnímu podvozku a světlé výšce téměř 20 cm si poradí i v lehčím terénu. Ve městě naopak oceníte vychytávky v podobě vysouvací plastové lišty, která zabraňuje odření dveří o cizí vozidlo. Snadné parkování zajistí přední kamera area view.

Ceník nové Škody Kodiaq prozatím k dispozici není, ale základní verze zřejmě nepůjde pod 650 tisíc Kč. Nezbývá než čekat. V případě Kodiaqu se čekání rozhodně vyplatí!

 

Sdílet článek