Kvantita a kvalita autobazarů

Autobazarů je jako hub po dešti, ale těch opravdu kvalitních je již bohužel poněkud méně. Často se setkáme s autobazary, které doslova praskají ve švech a řídí se zde heslem čím více, tím lépe, to ovšem pro nás není to nejdůležitější, tím je především kvalita služeb a samozřejmě kvalita vozů. Prodejci v autobazarech velmi rádi nadhodnocují vystavované automobily a někdy není dokonce ani možnost auto řádně otestovat. Někdy se projedete před koupí pouhou půl hodinku, jiné autobazary umožní i celý den testování daného vozu. Již zde se dá poznat, v jakém je auto stavu a čím více si ho můžete vyzkoušet, tím lépe.

Veškeré podklady

Kvalitní autobazar se pozná také tak, že vám v něm vystaví veškeré doklady, které jsou potřeba. Tedy zařídí povinné ručení, kupní smlouvu, převod vozidla a další důležité dokumentace. Tím ušetříte spoustu času při běhání po nejrůznějších úřadech a magistrátech. Zaměstnanec autobazaru by měl být nejen milý a vstřícný, ale také vás informovat o vlastnostech vybraného vozu, jeho předchozích majitelích a rozhodně by měl také vysvětlit, jak daný vůz funguje, jak se chová při jízdě.

Ceny vozů jsou velmi různé

Zkuste navštívit v jeden den více autobazarů a zjistíte, že ceny za stejný typ auta se mohou velice lišit, přestože se jedná o totožný vůz ve všech směrech. Hodnocení vozů je velice individuální u každého autobazaru, proto se vyplatí projít jich více a věnovat výběru opravdu dosti času, porovnat stejné vozy.

Největší hity autobazarů

Jistě již jste si vysnili automobil, který bude skvělý ve všech ohledech, ale třeba si nejste zatím zcela jisti. Pak zvažte některé hity autobazarů letošní sezóny. Prim hraje pochopitelně trojice českých vozů Fabia, Octavia a Felicia, mezi další hojně kupované vozy pak patří značky Ford, Volkswagen, Opel a Renault. Nejprodávanějším modelem automobilů u nás je Fabia TDI.

Sdílet článek