Jaký vybrat antiradar?

Už jste jistě slyšeli o zařízení, které rozpozná policejní radary a vy se tak můžete vyhnout tučné pokutě. Tzv. antiradar je velice užitečným pomocníkem, který má sice řadu odpůrců, ale pro druhé znamená způsob, jak obejít pokutu za rychlost, případně se nedostat do nepříjemných situací s policií. Ocení jej zejména řidiči z povolání, jejichž příjem je odkázán právě na vlastnictví řidičského průkazu.

Co je vlastně antiradar?

Antiradar je v podstatě elektronické zařízení, který detekuje policejní radary a jejich smysl je tedy zcela jasný. V případě, že budou někde na místních komunikacích měřit rychlost policisté, antiradar vás upozorní včas, např. zvukovým či světelným signálem a vy tak můžete zpomalit. Tudíž u vás policisté nezaznamenají vyšší, než je povolená rychlost a vy tak nebudete muset platit pokutu za rychlost.

Jaké jsou antiradary?

Na našem trhu existují dva typy radarových detektorů. Můžeme je obecně rozdělit na pasivní a aktivní. Jejich rozdíl je ve funkčnosti a také v tom, že pasivní antiradar je povolen, kdežto aktivní ne. Pasivní antiradary vás na měření rychlosti policistou upozorní akusticky či vizuálně. V podstatě vás jen připraví na to, že bude měřena vaše rychlost. Pasivní antiradar zpravidla zachytí signál měření na 200-400 m, vzdálenost samozřejmě určuje kvalita antiradaru. Je však naprosto jedno, zda policisté měří rychlost za jízdy, či s radarem stojí někde podél silnice. Pasivní detektor je povolen, je legální a nikterak neovlivní či nenaruší signál měření.

U aktivního antiradaru je tomu však jinak. Mnohdy se mu říká také antilaser nebo antilaserová rušička. Tento typ již policejní radar ovlivní. Jde o to, že při měření rychlosti antilaser zamezí tomu, aby byla vaše rychlost vůbec změřena. V podstatě ruší signál radaru a ten vaši rychlost nezaznamená. Vaše rychlost bude změřena, až antilaser vypnete. Aktivní antiradar je však zákonem zakázán.

Který antiradar vybrat?

Pokud chcete jít legální cestou, rozhodně byste měli zvolit pasivní antiradar. Pasivní antiradary můžete pořídit na pevno nebo jako přenosné. Přenosné pasivní antiradary jsou praktické, které můžete kamkoli přenést, ty na pevno pak poskytují vyšší uživatelský komfort a obvykle také lepší výkonnost. Reagují na delší vzdálenost. Pro někoho může být také vhodným typem GPS detektor.

Sdílet článek