Jak vybrat sportovní podvozek na auto? S podvozkem bude auto modernější

adaptivní tlumiče

Příznivců tuningu se mezi námi najde stále více. Zatímco někdo chce svůj vůz odlišit od ostatních automobilů na silniční komunikaci, jiný touží jenom po sportovním nádechu a pomyšlení, že se mu v garáži ukrývá takřka sporťák, kterým se může chlubit před svými kamarády. Ať už je důvodem toho, že jste se pro tuning rozhodli, cokoliv, sportovní podvozek na auto bude naprostým základem (stejně jako vzduchové pérování či nové adaptivní tlumiče). Nabízí se otázka, jak ho ale vybrat? A jaký sportovní podvozek je skutečně trefou do černého?

Automobil bude modernější

Jak již bylo zmíněno, sportovní podvozek je naprostým základem tuningu a jedná se o jednu z prvních věcí, ke které během tuningu dojde. Díky tomuto drobnému vylepšení se totiž z vozidla stane modernější vůz, u něhož vyniknou kola, jež náhle budou vypadat mohutněji, i když budou splňovat veškerá požadovaná kritéria stanovená předpisy. 

Je třeba vědět, že snížení podvozku nemá jen estetické výhody, ale že dodá i lepší jízdní vlastnosti. Zejména v zatáčkách zjistíte, jak skvělý je sportovní podvozek. Průjezd zatáček totiž bude rázem stabilnější, tudíž si zatáčky vychutnáte i ve vyšší rychlosti. 

Výběr sportovního podvozku není věda

V současné době existuje mnoho variant sportovního podvozku. Výběr se odvíjí nejen od značky automobilu, ale také od typu vozidla a dále od váhových limitů. Samozřejmě hraje roli i cena podvozku + cena instalace. Každý majitel vozu má trochu jiné finanční možnosti a pravděpodobně má nastavené zcela jiné cenové limity. Někdy se vyplatí výměna celého kusu, než opravu tlumiče.

Zlatou střední cestou bývá stavitelný podvozek, respektive kompletní sada obsahující nejen pružiny, ale také kvalitní sportovní tlumiče. Pokud mají antikorozní, galvanickou úpravu povrchu těla tlumičů, bude zajištěna i dlouhá životnost, což oceníte. Mnohé stavitelné tlumiče mají i speciální technologii, která zase zaručuje skvělý poměr sportovního nastavení a celkového komfortu.

Sdílet článek