Jak ušetřit za povinné ručení?

Zdá se vám, že za povinné ručení platíte příliš mnoho? Vaše zdání je na pravém místě. Sazby povinného ručení se totiž mohou u různých pojišťoven lišit. Některé pojišťovny vám totiž mohou nabídnout takovou sazbu, u které ušetříte až 9 200 Kč. Je to rozhodně poměrně vysoká částka, kterou můžete zužitkovat jiným způsobem. Protože, ať platíte povinné ručení u té či oné pojišťovny, vždy se jedná o totéž pojištění vozidel.

Ať už vlastníte automobil, či si kupujete nové auto, povinnému ručení se nevyhnete. Pokud si tedy říkáte, že chcete platit méně a věříme, že vás není málo, změňte svého nynějšího poskytovatele povinného ručení na jinou pojišťovnu. Jak však zjistíte, kde budete za pojištění vozidel platit méně? Je třeba si to vyhledat. Máte možnost si projet nabídky pojišťoven a srovnat si je. Takový průzkum vám však zabere hodně času a ten je v dnešní uspěchané době velice vzácný. Abyste nemuseli pracně hledat, které povinné ručení bude pro vás výhodnější, je dobré využít on-line srovnávač. Ten vám velice rychle porovná nabídky až 250 pojišťoven a poskytne informace o sazbách povinného ručení. Přehled o jednotlivých nabídkách získáte za 2 minuty a to je skvělé.

Srovnat jednotlivé pojišťovny je velice snadné. K dispozici je vám kalkulačka povinného ručení, kam zadáte informace o majiteli automobilu, tedy o vás a údaje o vašem vozidle. Během chviličky získáte seznam pojišťoven a bude vám doporučena pojišťovna, která vám poskytne nejvýhodnější povinné ručení. Srovnávač vám ukáže jakou sazbu požadují např. u ČSOB pojišťovny, nebo u České pojišťovny. Výhodou je to, že pokud vás některá z nabídek zaujme, třeba právě povinné ručení ČSOB pojišťovny, můžete o ni ihned zažádat a to právě prostřednictvím tohoto portálu. Vyřízení je opět rychlé a vy se nemusíte ani osobně dostavit na některou z poboček dané pojišťovny. Změna pojišťovny proběhne skrze internet a telefonickou komunikaci.

V případě zájmu o tenhle obor a automobilový průmysl, můžete navštívit internetové stránky Sdružení automobilového průmyslu. Jistě se zde dočtete zajímavé a cenné informace.

Sdílet článek