Automobil před nákupem prohlédněte na rampě

Kontrola vad na podvozku

Před nákupem automobilu musíte automobil důkladně prohlédnout na rampě. Podvozek musí mít souměrné, originální a nepoškozené spoje. Pokud se v podvozku nevyznáte, pak na technickou kontrolu automobilu pozvěte automechanika. Některé vady na podvozku nemusí odhalit ani výkup vozidel.

Činnost podvozku zkontrolujte i na testovací jízdě

Na podvozku si také všímejte originality všech spojů. Pokud jsou na podvozku známky porušení či svárů, pak to znamená, že je auto složené po nehodě. Především se zaměřte na nosné části podvozku. Činnost podvozku také sledujte při kontrolní jízdě. Během testovací jízdy také zjistěte, jestli automobil nemá nasazené nejlevnější pneu.

Kontrola kol a pneumatik

Jak zkontrolovat kola na automobilu? Kola nejdříve protočte. Tak poznáte, jestli nejsou někde poškozená. Všímejte si také zvuku ložiska. Dále za kolo zalomcujte silou. V kole automobilu nesmí být žádná vůle. Levné automobily se špatnými koly nejsou vhodné dárky pro muže. A auto můžete koupit v AAA Auto.

Zkontrolujte motorovou část podvozku

V motorové části podvozku zkontrolujte, zda zde nic neuniká nebo neteče. Ve spojích nesmí být žádné stopy po prosakujícím oleji. Olejová vana i převodovka musí být ve výborném stavu. Jakkoliv poškozené auto nekupujte ani za výrazné akce, jelikož se vám tento automobil může prodražit při opravách.

Sdílet článek