Jak vybrat antiradar?

Smysl antiradarů je zcela jasný. Jedná se o elektronické zařízení, které má detekovat policejní radary. Jde o to, že pokud máte antiradar v autě a policie měří vaši rychlost, antiradar vás na to upozorní a vy tak můžete zpomalit. Tudíž se vyhnete možnosti platit pokutu za rychlost. Pokud hledáte spolehlivý radar, který je plně funkční a splní bez problémů svůj účel, rádi vám pomůžete z jeho výběrem.

Pasivní antiradary

Existují dva typy radarových detektorů a to pasivní a aktivní. Pasivní antiradar vás pouze informuje o tom, že se chystají policisté změřit vaši rychlost. Upozorní vás akusticky či vizuálně. Na jakou vzdálenost antiradar zachytí signál měření ovlivňuje jeho kvalita. Bývá to zpravidla 200 – 400 m, někdy i více. Nezáleží, zda mají radar např. policejní passaty při jízdě nebo s ním policisté někde stojí. Pasivní detektor je legální a nikterak neovlivňuje policejní zařízení.

Pasivní antiradary přenosné a pevné

Pasivní verze mohou být pevné nebo přenosné. Ty na pevno představují nejkomfortnější řešení a reagují na delší vzdálenost. Navíc jsou naprosto diskrétní. Přenosné antiradary lze libovolně přenášet, což je jejich výhodou. Takový antiradar umístíte na čelní sklo nebo třeba na přístrojovou desku. Tato verze je levnější.

Aktivní antiradary

Aktivní antiradar, nebo-li laserová rušička je takové zařízení, které již ovlivňuje policejní zařízení. Jde to to, že policista z radaru vyšle signál k vašemu vozidlu a měří vaši rychlost. Aktivní antiradar pak zamezí tomu, aby policista vaši rychlost změřil a zařízení v podstatě ruší. Jakmile se budete blížit k měření, laserová rušička vás upozorní, vy zpomalíte a vypnete rušičku. Policista pak změří rychlost, za kterou vás nemůže pokutovat. Tento typ antiradaru je však zakázaný zákonem.

Který antiradar vybrat?

Pokud nechcete mít problémy, že vlastníte antiradar, který je zakázaný zákonem, je vhodnější, když si zakoupíte antiradar pasivní. Ideálnější je ten na pevno, protože zachytí signál ze větší vzdálenosti. Doporučit lze např. antiradar stinger, který je homologovaný pro montáž do vozidla. Nabízí kvalitní detekci radaru, GPS funkce, včetně databáze úsekových měření pro ČR. Od tohoto antiradaru můžete očekávat málo falešných poplachů, což se může stát.

Sdílet článek