Volkswagen nezklame

1217396_50579884

Tradiční vysokou kvalitu a velkou oblíbenost svých vozů potvrdila automobilka Volkswagen i letos. Se svým novým modelem Model Up! se dočkala prestižního ocenění World Car of the Year 2012. V překladu to znamená, že tento model se stal nejlepším světovým vozem roku 2012 a my můžeme jen dodat, že právem.

Vítězné tažení Volkswagenu bylo úspěšné díky sázce na moderní trend dneška, kterým jsou městské minivozy.

Odborná porota hodnotila především jízdní vlastnosti, bezpečnost a funkčnost testovaných vozů. Stranou však nezůstal ani aspekt ochrany životního prostředí a design. Ve všech těchto kategoriích obstál tým konstruktérů, designérů a techniků společnosti Volkswagen na výbornou. Díky bezchybné kombinaci vynikajících užitných vlastností a dokonalých tvarů vzniklo městské vozítko promyšlené do poslední maličkosti, které se právem bude pyšnit v New Yorku získaným oceněním.

V Německu se hodnocení poroty záhy potvrdilo obrovským zájmem spotřebitelů o Model Up!. Auto obsadilo první příčku v počtu nově registrovaných vozů. Organizace na ochranu spotřebitelů mu zároveň udělila nejvyšší hodnocení i zvláštní cenu pro progresivní bezpečnostní systémy. Takové nadšení vyvolal u hodnotitelů inovativní systém nouzového brzdění City. Ocenění sbírá Volkswagen s tímto modelem i jinde. Kvality Model Up! si zajistily cenné zlato v soutěži IF Desig institutu i prestižní ocenění Goldeness Lenkrad 2011. Motoristický magazín What Car? ohodnotil Model Up! hned třemi nejvyššími oceněními.

Dokonalý vnitřní prostor je realizován na vskutku minimální ploše a technologie použité v oblasti spotřeby paliva a emisí zaručují ty nejnižší hodnoty spotřeby. Tato modelová řada je k dostání i v extra ekologické verzi. Příjemná bude jistě i cena, která v ČR nepřesahuje 200 000,-Kč.

Sdílet článek