Kupujeme auto z autobazaru

Technický stav aut pečlivě kontrolujte

Pokud jste se rozhodli koupit auto z autobazaru, pak se vám budou jistě hodit naše rady a zkušenosti. Nejmenší riziko při koupi aut postupujete tehdy, když kupujete auto u prověřeného autobazaru. I zde byste si však měli vzít automechanika na prověření stavu automobilu. Mnohé technické vady může zjistit i výkup vozidel.

Kontrola automobilu v praxi

Pokud jste se rozhodli pro nákup některého automobilu, tak si ho nechte prověřit u značkového autoservisu. Také si auto vyzkoušejte při jízdě. Nezapomeňte se podívat na auto zespodu a i do všech skrytých prostorů. Nejlevnější pneu na autě není zrovna nejlepší vizitkou.

Zázemí autobazaru je rozhodující

Při koupi auta se zaměřte také na zázemí autobazaru. Vhodné je také to, pokud autobazar umožní výkup vašeho vozidla a připlacení částky pro nákup vašeho vybraného auta. Nevznikne tak časová prodleva bez auta. Auta v dobrém technickém stavu jsou dobré dárky pro muže. Dívejte se také na stav vozidla, jako jsou tlumiče a podobně. I to hodně vypoví.

Prověřte si původ automobilu

Nabídku aut můžete najít na internetu i v inzertních novinách. Tyto nabídky jsou většinou lákavější. V inzerátech se většinou prodávají automobily s nižší cenou než v autobazarech. Tyto slevové akce jsou však nanejvýš podezřelé, proto si musíte být jisti původem automobilu. Jinak můžete přijít o docela značnou finanční částku.

Sdílet článek