Kde na levné a kvalitní auto-moto díly?

dily

Snad v každé domácnosti dnes najdeme automobil, který využíváme k přepravě. Auto nám slouží skvěle do té doby, než vyžadujete nějakou opravu, případně výměnu starého dílu za nový. Pro vás to však neznamená složitější překážku, neboť si umíte snadnější opravy vyřešit sami? I nyní řešíte tuto situaci a hledáte levné, ale kvalitní náhradní díly? V dnešním článku vám poradíme, kde na různé auto-moto díly a také si popíšeme vlastnosti alternátorů, stěračů, zpětných zrcátek nebo tlumičů pérování.

Alternátor – zdroj elektrické energie

Alternátor představuje elektrický stroj, který funguje pod střídavým proudem. Obvykle rozlišujeme dva typy alternátorů, a to s hladkým rotorem nebo s vyniklými póly rotoru. V automobilovém průmyslu se alternátor využívá již řadu let, kde pln funkci základního stroje elektrické energie pro pro elektrickou síť všech motorových vozidel.

Stěrače – bez nich do deště ani náhodou

Stěrače asi ani není potřeba představovat. Jejich hlavní princip spočívá v odstranění špíny a vody z čelního či zadního skla. Pokud prší, bez stěračů by ani řídit automobil nešlo, neboť by byla znatelně omezena viditelnost, což by bylo pro jízdu nebezpečné.

Tlumiče pérování – nezbytný doplněk k pneumatikám

Tlumiče pérování jsou na nápravách automobilu a dají se rozdělit na tři typy – kapalinové (jinak řečeno také olejové), dvouplášťové plynokapalinové a plynokapalinové jednoplášťové. Ač se jedná o tři typy pracují na téměř stejném principu. Rozdíl je však ve výsledku a i v pořizovací ceně. Obecně se dá říci, že čím nižší a tvrdší nastavení tlumičů si na svém voze dáte, tím si zajistíte komfortnější jízdu. Auto také získá lepší přilnavost a pojede rychleji. Ovšem v praxi se využívají mnohem častěji tlumiče pérování vyšší a měkčí a to z toho důvodu, že nerovnosti při jízdě tolik řidič nevnímá, což také zajišťuje pohodlnou jízdu.

Zpětná zrcátka – doplněk při jízdě zajišťující bezpečnost

Důležitou součástí každého vozu jsou zrcátka. Jejich účel je jasný, pomáhají zpřehlednit situaci v provozu, zejména při předjíždění a couvání. Každý řidič si musí nastavit zrcátka podle svých potřeb, což by se mělo dělat před každou jízdou.

Zmíněné náhradní díly a řadu dalších doporučujeme pořídit v e-shopu pietroeshop.cz, který se zaměřuje na kvalitní náhradní díly, avšak je nabízí za dostupné ceny.

Sdílet článek