Jak koupit zimní pneumatiky

Od prvního listopadu je v České republice povinné mít na autě zimní pneumatiky, pokud je na vozovkách sníh nebo led. Stejně jako si chráníme svoje ruce a nehty teplými rukavicemi, tak je vhodné chránit i vaši bezpečnost v zimě přezutými pneumatikami na zimní. Tak je nejvyšší čas přemýšlet o jejich koupi, aby splnily všechny vaše požadavky.

Před nákupem

Je vhodnější kupovat celou sadu pneumatik, tj. všechna čtyři kola. Cena opravdu kvalitních pneumatik se pohybuje kolem 12000 Kč, ale i levnější pořídíte kvalitní. Vyhněte se však raději čínským pneumatikám za až podezřele nízkou cenu. Do bezpečnosti na silnicích a mít kvalitní zimni pneumatiky se vždy vyplatí investovat.

Jak velké

Velikost najdete ve velkém technickém průkazu nebo si lehce můžete také opsat velikost kol ze zimních pneumatik. Většina internetových prodejců vám ochotně pneumatiky v dohodnutý den dovezou, kamkoliv budete chtít, nejčastěji do servisu, kde vám přezují kola vašeho auta, ať už se jedná o porsche, renault nebo škoda octavia a tak dále. Jestliže mají pneumatiky skladem, dovezou vám je nejčastěji do dvou pracovních dnů. Tuto dobu si zjistěte za jak dlouho vám prodejce zajistí dovoz kol. Někdy je nevýhodou internetového obchodu oproti kamenným to, že vám nikdo nemůže poradit, pokud se budete chtít na něco zeptat a dozvědět. Ovšem často mají možnost on-line obchody vám odpovědět na vaše dotazy prostřednictvím emailů či telefonů.

Sdílet článek